Landezine
International
Landscape
Award
Vanke Luna Sea

Field Evolution
Art is not an end here, but a way of life. Besides art, we have to do something more meaningful.

01/ Site
The project is located in the nansha pavilion area of guangzhou. To the north, there are mountains. To the south, there is a jiaomen waterway.

There are almost no roads connecting the site with the outside world, a few small houses scattered in the farmland, and the surrounding area is sparsely populated. People here have the impression that it is a remote and abandoned and unsafe countryside.

This design hope that through the way of land art catalyst, integration of government public resources, with the help of realtors capital strength, improve surrounding people involved, stimulate vitality and arouse people’s resonance, construct a new social network, change the impression of here, release the site’s biggest public interests.

02/ Thinking
During the design intervention, we considered many questions, such as: does anyone really want to use a park that is not adjacent to the nearby community? The relationship between the park inside the levee and the river bank outside the levee? The connection between the dike’s traffic system and the external road system? Plant systems and stormwater management strategies in parks? How to make the site compatible with people’s different functional demands? How to rebuild the transportation and line of sight system of 3.5 meters u-shaped concave green space between the dike and the municipal road?

We carried out the design work with a series of problems to integrate the complex urban, environmental, cultural and social issues of the site in a comprehensive design method.

Flowing nature
Before the embankment was built, the inner part of the embankment was a part of the riverbed. The perennial river erosion left a rich texture of water veins. These concave and convex riverbed texture provided a good shelter for aquatic animals and plants.

We continue the texture of the riverbed, and use the technique of land art to shape rich terrain changes. The undulating terrain well solves the relationship between u-shaped concave green space and the external sight and traffic, and creates a very special field and space walking experience. People in the field are just like fish living in their riverbed freely.

Quiet place
We hope the sky is blue, the earth is green, the stream is clear… So we made a white “stream” at the entrance, hoping to create a fresh feeling for people. Along the stream into the sides of the tall pu shu and the distance of the lychee forest, everything is very quiet.

Rolling bed
The undulating terrain blurs the boundaries of the space, moving up and down, back and forth, on and off, on and off, and the whole site offers a very interesting experience.

Compatible sites(Football playing/kite flying/camping/running)

Disappear into nature
Embankment is a symbol of power and power, it can cut the river bed and all the natural habitat of animals and plants. The dyke is also a symbol of protection, which protects people from the flood. So here we hope to convey the opposites and compatibility of things, and make a circular “dam” with the mirror stainless steel material, half of the real nature and half of the nature in the mirror. A circle has no beginning and end, and everything is in harmony with nature.

Reeds in shallow water habitats

03/ Process

Concept--evolution

 

 

Project category:Residential Project
Role of the entrant in the project: Landscape Design
Other designers involved in the design of landscape:
Concept Design:Phoenix Ji, Wilson Liu, Kun Lai
Cooperative Design:Tony Luo, Mark Lin, Ting Chen
Construction Design:Tao Li, Xiuyun Zhong, De Gao, Yu Luo, Adela Lin
Project location: NAN SHA,GUANG ZHOU,GUANG DONG, CHINA
Design year: 11/2017-02/2018
Year Built: 02/2018-05/2018

friends, sponsors, media partners
Info