Landezine
International
Landscape
Award
VISTEC & KVIS

Full project title: Vidyasirimedhi Institute of Science and Technology and Kamnoetvidya Science Academy (Vistec & Kvis)

The key of master planning is design campus functions and facilities that blended with the existing environmental and mountain foot slope topography. Also, to preserve almost 50% of existing forest and allow 10% of the rest to be a reservoir for water circulation for the entire project which will remain and balance the eco-forest.

Building clusters were located within close distance for functional convenience, connection and easy maintenance. With having the concept of energy saving as main purpose, the short distance between buildings encourage people to walk rather than using transportation which also create a better atmosphere of liveliness and safety. In addition, all buildings have been designed with concern of orientation and energy saving by facing natural wind and avoiding direct sunlight.

The master plan layout offered internal circulation within the concept of ‘Eco-Friendly’ by separated bicycle lane and pedestrian lane from the main traffic one. Also, adding covered walkway among each building and providing main car park that considered as traffic center in order to alter private cars to bicycle of electric shuttle bus.

Another concept is to encourage bonding activities among student within the campus and with the outside community. Therefore, functional spaces have been provided which consist of multifunction plaza and sport field that can easily access from the outside.

The design was taking consideration of future expansion since the campus will be constructed in phases not entirely at once. Currently the campus is in phase 1, but the Institution will develop area as masterplan guideline along with curriculum development. Hence, the master plan need to be easily manage while still connected through each phases.

Runoff water management, providing the large reservoir for project irrigation, being a retention pond before drain to public drainage system to slow down the flow of runoff water and also help to create comfort ambience for institution.

‘Preserved forest’ is also considered to be another main concept of the campus. With the intention to remain as many green as possible and achieve the aim of green campus that evolve together with nature

Main idea of planting, sustainable and low-maintenance landscape, Planting design concept to using the Eastern native plant in ‘Moist Evergreen forest’ such as Dipterocarpus alatus, Pterocarpus macrocarpus, and Hopea odorata and plant additional tree by using growing plants from seed, let the nature recover itself, and natural growing methods.

Project category: Schools and playgrounds
Role of the entrant in the project: Design Director: Mr. ARRAK OUIYAMAPHAN; Project landscape architects: Chanarat Ouisakul, Chalatporn Assavasoth, Chotiya Taklum
Client: PTT Public Company Limited
Other designers involved in the design of landscape: Architects 49 Limited (A49), Architectural Engineering 49 Limited (AE49), M&E Engineering 49 Limited (ME49), Interior Architects 49 Limited (IA49), G49 Limited (G49), 49 Lighting Design Consultants (LD49)
ASSOCIATED FIRM: Design Concept, Labspace, Asst.Prof.Chatchai Wiriyakraikul, SYSTRA MVA (Thailand), Fielding Nair International, Stonehenge Inter, iECM, Ritta
Project location: RAYONG, THAILAND
Area: 1,317,312 sqm.
Design year: 2013
Year Built: 2016 – current
Photography credit: L49/ Wison Tungthunya / Rungkit Charoenwat

friends, sponsors, media partners
Info