A forgotten dumping ground for surplus fill material on the mountain Norra Stadsberget in Sundsvall was given new meaning and function through a large-scale yet simple landscape design.

The landscape on site is defined by the falling movement of the terrain and the magnificent view of the valley down towards the stream Selångersån. Through soil modulation and careful placement of a concrete wall and platform, a place for contemplation and collective gathering is staged. The work examines the relationship between the landscape and a large-scale sculptural expression and is a collaborative project between Nivå landskapsarkitektur and the artists Hans Peterson and Mats Olofgörs.

Artists (art): Hans Peterson and Mats Olofgörs.

Location: Norra Stadsberget, Sundsvall, Sweden

Design year: 2004

Year Completed: 2004

logo-landscape-forms

LILA 2024 Sponsor

Info